2013. június 1., szombat

4.rész- Butik kalauz II.

Sziasztok,
kereken 50-en lettünk itt aminek nagyon örülök,hiszen ebből látszik,hogy titeket érdekel Eleanor stílusa és  vele kapcsolatos érdekességek. Az meg még csak plusz,hogy a FB csoportban 95-en vagyunk!  Még a mai napig is sok levelet kapok tőletek,hogy mi van a második magyar El bloggal, kapom a komment linkeket,hogy TI miket írtok, elolvasom és őszintén: sokszor jól esik,hogy kiálltok mellettem, de néha már sok mikor ask.fm-en is zaklatjátok őket! De mikor khhm, nem írom le inkább mondatot csusszannak ki a kezük/keze alól egyes írónak/íróknak, akkor azért megdöbbenek a merész kijelentéseken. Mert ócsárolni páran azt tudnak, miközben a másik nem, ismétlem nem tette! Kérek mindenkit,hogy ezt az utálkozást hagyjuk abba, mindenkinek megvan a saját véleménye mindenről, még nekem is,de istenem kibírom,hogy ne hangoztassam!
FONTOSabb téma:
Örülök a sok pozitív visszajelzésnek,és azt is amiből tanulhatok,mert építő kritikát is kaptam az előző résznél kommentbe és nem negatívitásnak fogtam fel,hiszen normális megfogalmazás volt.
Köszönöm,hogy ennyien olvassátok a blogot és ennyire biztattok mindenben!♥

Kértétek,hogy legyenek DIY cuccok,ezért is összeválogattam párat (ez az ÉN egyedi meglepetésem nektek,mert ilyet még egyetlen egy magyar Eleanor blogon sem láthattok), úgy gondoltam minden rész végénél lesz 1-2.
Jó olvasást!♥
Puszi,Berni. 


Folytatom a Butik kalauz részeket.
Hiszen azt mondtátok,hogy ezek nagyon tetszettek. Így, ezért is ez a rész a "Butik kalauz II." nevet kapta.
A FB csoportban feltettem egy olyan kérdést nektek, hogy bátran mondjátok meg miket/mikről szeretnétek olvasni az elkövetkező részekben.
Sok választ kaptam és ezeket mind felírtam a füzetembe, jegyzetelek és idővel minden egyes kívánságotok palettára kerül. DE, ha van még valami extra, amit szeretnétek még akkor nyugodtan írjátok meg ide kommentbe, vagy a chat-be, esetleg (ami a legjobb is lenne), akkor a blog csoportjába.

Volt egy olyan fő kérés 1 lánytól, ami után mindenki rákontrázott, nem más volt mint: DIY cuccok,elkészítés.
Hát én megvalósítóm nektek, mert: értetek bármit! :)



Nem wikipédia másolatot szeretnék nektek itt mutogatni,hogy azt olvasgassátok, de szeretnék egy kicsit beszélni a Zara érdekességeiről is.
Spanyolország vezető ruházati márkájának számít, 1975-ben alapították először.
Érdekesség képen elmondom nektek,hogy először a Zara név helyett Amancio Ortega /az alapító/, a Zorba nevet szerette volna adni az üzletláncnak, de az sajnos le volt védve, így jött létre a Zara. 

A mostanra már óriási divatmárka!

Magyarországon itt találtok Zara üzleteket:
~ Aréna pláza: Kerepesi út 9. /Budapest/
~Allee: Október 23 utca 8-10 /Budapest/
~Árkád: Örs vezér tere 25. /Budapest/
~Váci utca: Váci utca 6. /Budapest/
~Fórum Üzletközpont: Csapó utca 30. /Debrecen/
~Árkád: Buda út 1. /Győr/
~Árkád: Londoni körút 3. /Szeged/ 

Akkor elkezdem nektek megmutogatni Eleanor ruhatárának pár Zara darabját:
1.
Ez az a nadrág ami El nagy örömmel hord a legtöbb szettjéhez. Ez szinte elengedhetetlen darab az ő ruhatárában is, szint úgy mint a miénkben.
Sok mindennel lehet kombinálni, hiszen fekete- ami mint tudjuk, mindenhez megy- de fel is lehet hajtani a szárát egy kicsit, hiszen ez megint csak divat lett.

A nadrág 11.310 Ft-ba kerül a Zara üzletekben.
De ilyet bárhol beszerezhettek sokkal, de sokkal olcsóbban is, aminek még például az anyaga is kiváló lehet.






2.
Elhoztam nektek az egyik kedvenc darabomat amit Eleanor fogasainak sora rejt. Imádom ezt a színt, mintsem,hogy pont divatszín a khaki, és az efféle zöldek, a fekete, elütő ujjak is nagyon illenek ehhez a kabáthoz.

Ez a dzseki 14.800 Ft-ba kerül, és a Zara polcain találhattok rá. 
Ez az a kabát, ami megéri az árát!

3.
Az ilyen felsők,már egy ideje divatba kerültek és megtalálhatók a legtöbb üzlet polcin.
Nem csak ez a szép, fekete Zara féle dzseki található meg, hanem egyre több rövid ujjú felsők is, amiknek ilyen vágott a vége. Pár DIY képet csináltak úgy is,hogy egy ilyesmi felsőt vettek elő és az alján a szárakat hármas, illetve kalászfonással összefontak párat, esetleg csomókat kötöttek rá és úgy is nagyon jól mutattak. 


Ez a dzseki szintén Zarás és Eleanor ezt is szívesen hordja pár szettjéhez. 
56.800 Ft. (katt



4.
Eleanor előnyben részesíti az ilyen felsőket. Mert imádja a csipkét és a kerekített galláros ingeket, felsőket. Szereti a letisztult vonalakat és a jó anyagú felsőket.
Ez a Zara. Itt ezeket a ruhák találhatóak meg, mindenféle mennyiségben és a divatosabb színekben pompáznak.

Ez a felső 8.990 Ft a Zara üzletekben.





Hoztam még pár Zara ruhát nektek, de ezekhez sem árat, sem linket nem találtam.

Ezt a Zara ruhát akkor vette fel, mikor egy buliba ment,
aminek a témája az 1920-as évek voltak.
El ezt a ruhát a 1D egyik koncertjén vette fel.

Ezt a Zara felsőt akkor hordta, mikor a barátnőjével Portia-val találkozott.
Ez a felső akkor volt rajta, mikor egy rajongóval fényképezkedett.  A
képet fel is töltötte a hivatalos Instagram oldalára.
Ez az a felső amit El nagyon szívesen hord. Az elsők között akkor vette fel, mikor
ő és Danielle a KCA díjátadóra mentek.
Ezt a fekete, egybe részes, övvel megspékelt, csipkés díszítéses Zara ruhát, a 1D
Dallas-i koncertjén vette fel.
Ezt a sárga, csipkés Zara ruháját nagyon imádom. Egyszerű, letisztult vonásai vannak,
de mégis nagyon csinos,főleg egy ilyen kötött hatású felsővel.
Eleanor ezt a ruhát akkor hordta mikor ő és Louis, az Olimpiára látogattak el.
És megint csak elérkeztünk az elengedhetetlen Eleanor szettek elemzéséhez.
Olyan kiegészítők és szetteket vesézek ma ki nektek, amiket El a napokban hordott, vagy esetleg csak most bukkantak fel arról a napról képek.
1.

Ezt a szett tavaly nyáron hordta, mikor pár rajongó véletlenül összetalálkozott vele, elvileg éppen a 1D fiúkkal találkozott. Készült róla egy videó is, szerintem El nagyon aranyos rajta, olyan kis megszeppent,csöndes, mosolygós, lehet kicsit zavarban is volt, de itt is hozta a formáját: hiszen csodaszép volt. (KATT a videóért).

De beszéljünk az aznapi outfit-éről. A ruhája a TopShop egyik örökletes darabja, nagyon szép, lenge és vékony egybe részes ruha. A pilótás napszemüveg ezen a nyári napon sem maradhatott el, ez a Ray-Ban egyik darabja (katt). 

/56.800 Ft/
A fekete, elöl arany csattal díszített balerina topánkáját a Burberry üzletben vette, nekem személy szerint nagyon nem tetszik, főleg a csatt miatt, de ehhez a szetthez azért valamennyire passzolt (katt). 
/81.290 Ft/
És végül a táska, ami elengedhetetlen, ez Eleanor egyik kedvenc darabja lehet, hiszen minden második szettjénél feltűnik ez a kiegészítő, ami a Mulberry oszlopos tagja (katt). 
/20.000 Ft/

2.
Eleanor ezen a képen éppen Spanyolországban volt, ott sétálgatott és kávézott az egyik legjobb fiúbarátjával, Max-el.

A fekete táskája a Mulberry egyik darabja, ami ehhez a szetthez nagyon jól passzolt.
A ruhája a Maje-ből van, szürke és fekete színkombinációval készült el (katt). 

/54.000 Ft/
De ha ilyen ruhát szeretnétek, azt megtalálhatjátok olcsóbban is, vesztek egy szoknyát, lehet derékig érőt,mert az nagyon jól mutat és hozzá vesztek egy ilyesmi fazonú felsőt és ez a kombináció máris megfelel Eleanor aznapi szettjéhez!
A cipőjét az Abacrombie üzletben vette, piros és barna szín kombinációs, amiben egy bőr mintha is feltűnik (katt). 

/37.000 Ft/
Végül az újonnan vett kör alakú napszemüvegét is felvette ehhez az outfit-hez. Ez a szemüveg forma is nagy divat, de nem sok arcformának áll jól.
A napszemüveg a TopShop-ból van (katt). 

/3.600 Ft/

3.
Ezek a képek akkor készültek mikor Eleanor Madrid-ban volt 1D koncerten. A képen éppen az Arénából jött ki, Louis és ő kézen fogva "rohantak" ki, miközben Eleanor mellett Max itt ott volt:).

Ezt a ruhát az előző szettben is megmutattam nektek,hogy honnan szerezhetitek be és,hogy pontosan mennyire is kerül, plusz még azt is elmondtam,hogy ha nem akartok ennyire súlyos összeget kifizetni érte, akkor,hogyan tudjátok megoldani,hogy olcsóbban gyertek ki belőle és a pénztárcátok fele ne tűnjön el.
Ebben a szettben is feltűnik az örök darab Mulberry táska (katt). 
/154.100 Ft/
Végül a szett lezárásaként itt az egyik kedvenc cipőm tőle, a TopShop darabja. A fekete-fehér egyszerű kombinációs színeiben pompázik (katt). 
/25.710 Ft/

4.
És a heti szettek rész lezárásaként elhoztam nektek ezt a kiegészítőt.

Ahogyan már említettem ez Eleanor újonnan beszerzett napszemüvege. Kör alakú,és a sötétítő lencséje is lilás hatású.
A TopShop-ban vette (katt). 
/3.600 Ft/




És elérkeztünk, a kérések egyikének a teljesítéséhez.
Miszerint szeretnétek olyan képeket látni,olyan dolgokról olvasni, amiket ti saját magatok tudtok elkészíteni, akár házilag, akár plusz 1-2 kellékkel!
Tessék, én valóra váltom nektek ezeket a kéréseiteket.♥

Nem feltétlenül olyan képek,ötletek,tippek lesznek mint Eleanor ruhadarabjai, kiegészítői, hanem divatosak és esetleg talán-talán hasonlóak. 
Vágjunk is bele!

1.
Ezzel pont megcáfolom magam,mert ez az első DIY pont egy Eleanor féle blúz, amit könnyen, házilag át lehet alakítani.
~1.lépés: Ami szükséges hozzá:
-Egy blúz /nem pont ugyan ilyen,de hasonló/
- Kréta, esetleg egy toll
- Olló
-Színes gombok DE! én azt mondom,hogy ez nem túl szép (lásd a képen),nekem túl színes és teljesen elüt a khaki színtől, amint az ing képvisel, ezért is azt ajánlom nektek, de csak jó tanács,hogy vegyetek helyette szegecset. 
Sok helyen lehet kapni, e-bay-en lehet rendelni pár száz forintért is.
-Tű és fehér cérna 
- NEM KELL ragasztó,hiszen ha mosásba kerül milyen lenne már ha leesnének róla a díszítések? Mert ez lesz az eredménye,ha ragasztóval csinálod. 

~2.lépés:  Itt egy H&M felső, ami hasonlít ehhez. (Nekem pont ugyan ilyenem van) A színe is khaki mint a képen, csak az ujja más,de van zsebe és csak 3.000 Ft. (katt)
~3.lépés: Krétával húzz a zsebe fenti részénél egy x-et,lehetőleg csináld vonalzóval, az a biztos,mert ha nem jó a szemmértéked, akkor már el is rontod a felsőt. Lehetőleg saroktól-sarokig húzd a vonalat.
~4.lépés: Ha ez megvan, akkor kezd el belevarrni a képen látható nagy,sárga gyöngyöket (amit mondtam szegecsek azt max pillanatragasztóval tudjátok megoldani,hogy ne jönnek le a mosásban,vagy ragasztópisztollyal, az a biztos). Ha megvannak a sárga gyöngyök akkor utána, felülre tegyél rózsaszínt (kedved szerint választhatsz színt), utána alulra is. És végül jobb és bal oldalra is varrj fel narancs gyöngyöket (kedved szerint választhatsz színt).

~5.lépés: Ha ez kész van a jobb oldalon akkor kezdheted is a balt.
Mondjuk szerintem 1 zseb teteje is elég lenne,de kinek mi tetszik! 

2.
Ha van egy nem használt,unalmas esetleg egy színű, annyira már nem kedvelt kardigánod, akkor itt az idő: DOBD FEL!
~1.lépés: Ami szükséges hozzá:
-Pillanatragasztó /nagyon jó még a ragasztópisztoly is/
-Képen látható háromszög formát mintázó "gyöngyök", de itt is nagyon jók lehetnek a szegecsek, esetleg nagyobb négyzetet és téglalapot mintázó kövek.
-És egy kardigán a szekrényedből, ha nincsen akkor mutatok egy H&M darabot nektek: (katt), ami 5990 Ft. 


~2.lépés: Hajtsd szét a kardigánt és a nyakától számolj 1 centit és jobb oldalról kezd el ragasztgatni a 3 féle, esetleg 1 féle /szegecsedet, gyöngyödet, kövedet/, ha megvan az első akkor onnan is mérj 1 centit, minden kő,minden sor között legyen 1 centiméter,mert az úgy nagyon jól fog mutatni, mintha csak szemmértékre raknátok oda.
~3.lépés: Ezt csináld meg mind a 3 sorban és aztán kész is lesz!



3.


















Igen,megint csak a szegecsek, nem véletlenül hajtogatom én is nektek sokszor,hogy: szegecs,szegecs,szegecs. Hiszen élő példa, nagyon divatos lett. 
~1.lépés: Ami szükséges hozzá:
- Egy cipő, amit feláldozol az átalakításhoz
- Szegecsek /ezüst, arany/ 
- Pillanatragasztó illetve a hagyományos ragasztópisztoly 

~2.lépés: Egy olyan cipőt válassz ki, amit képes vagy feláldozni,hiszen ha a végeredmény, az összhatás nem tetszik, és az egyik kedvenc cipődet veted alá a kísérletnek, akkor az a lábbeli mehet máris a kukába, aminek sem te,sem a szüleid nem fognak örülni!
EZÉRT, választottam egy teljesen más cipőt, mint ami a képen van, egy olyat ami minden második ember cipőszekrényében megtalálható, ez a darab: (katt). HA nincsen ilyened,akkor beszerezheted bárhol pl.: Deichmann, Bershka és a társai. Sok helyen van ilyen cipő, és egyáltalán nem drága 3.000 és 5.000 Ft körül mozog az ára,szerintem megéri,mert kényelmes viselet is és egy nyári napra nagyon jó,nem az a lábbeli amibe belefülled a lábad!
~3.lépés: A szegecseket először ragaszd a cipőre félkör alakzatként (lásd, alsó sor, bal oldalt), ha ez meg van akkor fokozatos menj egyre feljebb, de figyelj arra,hogy egyenletesen ragaszd rá őket és arra is,hogy ne legyen túl sok.
~4.lépés: Utána pedig fordítsd meg a cipőt és 10 darab szegecs segítségével, jobba bal oldalt ragaszd rá a cipő hátuljára őket (lásd alsó sor, jobb oldali kép)
Na ugye,hogy nem is volt annyira nehéz? Ötletes dolog,hiszen a lábbelidet most már divatossá tetted, és ennek segítségével sokkal több ruhadarabodhoz fel tudod venni. 



Nagyon szép ha egy lánynak be van fonva a haja, ez Eleanor esetében is nagyon igaz, bár ritkábban hordja így a haját, pedig nagyon szép. Tavaly nyáron már bejött a divatba az 1 tincses fonások oldalt, úgy mint a képet El fejénél.
És egyre több fonással ismerkedhetünk meg, ami a teljes hajunkat igényli, például a kalász fonás, egyszerű de nagyon mutatós!


Hoztam nektek pár YouTube videót milyen mai szép fonások vannak:
Az első: katt.
A második: katt.
A harmadik: Bár ez angol, de a kedvenc írónőm szerepel benne és pont ugyan olyan fonást csinál meg, mint amilyen Eleanor-nak szokott lenni: katt



~1.lépés: Reszeld a körmödet egy időtálló, lehetőleg körömbarát reszelővel. Ha nem igazán használtál eddig ilyet,akkor is remélhetőleg, az otthonodban megtalálható egy bizonyos "fémreszelő" nevű recés reszelő. (katt)
Ezzel a körmöd mosolyvonalát hamar megtudod csinálni apró,finom mozdulatokkal!

Érdekesség: ha nem körömvágó ollóval vagdosod a körmödet,hanem időt szakítasz a szép ápolt körmök kinézetére akkor dobd el az ollót és válaszd a körömreszelőket! Lehet nagyobb, jobb fokozatút is választani, nem az alap reszelőt a "fémreszelőt". Mert ha gyorsan növő,erős,ápolt és egészséges körmöket és körömágyakat szeretnél akkor erre alkalmas a reszelő,mert az olló csak jobban roncsolja és jobban törik. (tudom, ezt nem veszi észre senki)
~2.lépés: Kend le egy fedőlakkal a körmödet mielőtt bármilyen színt viszel fel rá (lásd a képen-világoskék),hogy be ne szívja,mert ettől a körömlemezed sárga színű lehet. 
(katt) ->ezek ilyen "alapozó" lakkok,pont erre vannak amiről most beszéltem, a Dm-ben lehet kapni és GLITTER FEDŐLAKK néven találhatjátok meg. 
~3.lépés: Ha az alapozó lakk megszáradt akkor óvatosan kend rá a világoskék lakkot az összes körmödra, de ha nem bírod kivárni azt az időt amíg megszárad akkor itt egy olyan spré, a Dm jóvoltából amit Spray'n go néven találtok meg, ha ezt ráfújod a körmeidre akkor sokkal hamarabb száradnak meg. (katt). 
~4.lépés: Ha megszáradt mind két kezeden az összes köröm akkor, kenj rá egy átlátszó lakkot. Amely arra szolgál,hogy védi a körmödet, nem pattog le olyan gyorsan a lakk és egy szép fényes hatást ad neki.




Most a rész végére tartogattam az El által inspirált ruha összeállításokat (nem én csináltam őket).
Azért nyári,mert már itt a jó idő lassan, a nyár beköszönt és a szünet vészesen közeledik, amire már mindenki nagyon vár szerintem!

Akkor vágjunk is bele:
1.
2.
3.
4.
5.
6.

A következő részben:
~ DIY /2-3 darab/
~ Ruha összeállítás /3-4 darab/
~ Eleanor féle ékszerek 
~ +Sminktippek /kérésre/
~ +Edzésterv /kérés/
~ Butik kalauz III.

12 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm♥ Hiszen nagyon,nagyon sokat dolgoztam velük!:S

      Törlés
  2. Nagyon tetszik, hogy nem csak azt írod le, hogy itt és itt kaphatod meg olyan áron a ruhát, hogy egész életedben gyűjthetsz rá, de sosem kapod meg, hanem mindig mondod, hogy több helyen találhatunk, vagy épp másképp is összeállíthatjuk. Szóval nagyon tetszik. Láttam már olyan oldalt, ahol egy táskára 400.000Ft-ot írtak, olyankor az ember kétségbeesve néz körbe, hogy nekem hol van annyi pénzem egy táskára, amikor abból már az egész ruhatárat felújíthatunk :DD
    Mikor megláttam az első DIY képet megijedtem, hogy tényleg ilyen lesz, ezek a kissé gyerekes gyöngyök, de aztán írtad, hogy neked sem igazán tetszetősek és így megnyugodtam.
    A videók is tetszettek és úgy igazán az egész :) Főleg itt a végén ezek az összeállítások, már tudom, hogy miket kell vennem legközelebb :DD
    Már alig várom a következő részt! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      köszönöm,hogy mindig ilyen bőven kifejted magadat a kommentbe,mert ez jó,hiszen tudom mi tetszik és,hogy mi a jó benne,vagy esetleg mi nem annyira.:)
      Direkt, ha tudok,mindig próbálok leírni nektek mellé olcsóbbakat is,hasonlókat is,hogy ezzel is segítsek nektek,hiszen azért van a blog!
      Örülök neki,hogy segítettem ezzel a résszel neked is.
      Remélem olvasol majd még részt♥

      Puszi:Berni.

      Törlés
  3. gyorsan kövit! fb-n találtam rá a blogra, és nagyon tetszik! a hajamat is most csináltam meg :DD és tökre tetszik! az edzéstervet is csinálni fogom! és azt is tudom mit fogok keresni ha legközelebb vásárolni megyek!! imádom, nagyon tetszik, siess a kövivel!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,

      örülök neki,hogy tudod használni és ,hogy használod is a tippeket. Sok pozitív visszajelzést kaptam az edzéssel kapcsoltban,hogy tényleg hat. Szóval szerintem próbáld meg:)
      Örülök,hogy tudok segíteni,igyekszem vele:)♥

      Puszi:Berni

      Törlés
  4. Nagyn jó:))) Kövit*___________*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      köszönöm, örülök neki,hogy tetszik:)
      Igyekszem a következő résszel, ami a hétvége fele várható majd.♥

      Puszi,Berni.

      Törlés
  5. Eszméletlen jó lett Berni *-----*
    Megérte csinálni;)
    Siess a kövivel :)) ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      köszönöm szépen:) Igen, reméltem is,hogy megérte,hiszen sok idő volt mindez egyszerre!
      Igyekszem vele, hétvége fele már kint is lesz:)

      Puszi,Berni.

      Törlés
  6. jujj ez is nagyon jó lett!^^♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      köszönöm :))♥ Örülök neki,hogy ez a rész is tetszett.

      Puszi,Berni.

      Törlés