2013. szeptember 29., vasárnap

17.rész- Téli előkészületek apránként

Sziasztok,
169 feliratkozóm lett az előző résznél, nagyon szerettem volna elérni a 170-et is, de főleg a 200-at, így remélhetőleg az is meglesz hamarosan. Nagyon örülök neki,hogy a blog hivatalos Fb oldalában is napról napra többen vagyunk. Ott veletek nagyon sok mindent meg tudok beszélni, ami még jobb! Hihetetlen,hogy mennyire értékelitek a blogomat, a belefektetett időt, és mindent, amit itt csinálok. Az is nagyon jó érzés,hogy az elejétől kezdve, a mai napig mennyi levelet kapok tőletek. Nagyon szeretek segíteni, főleg ha a ruhákról van szó, a csoportban lévő 257 ember nagyon jól tudja az elérhetőségeimet, de most veletek is megosztanám az Ask.fm-emet itt tudtok kérdezni, tanácsot kérni tőlem a ruhákkal kapcsoltban, az egyes darabokkal kapcsolatban! (x) Most elkezdtem gondolkozni azon,hogy tulajdonképpen mindjárt itt a tél, ezért is most azzal kezdenék el foglalkozni a rovatokban is, de erre majd úgyis rájöttök a mai részből. Imádom minden egyes olvasómat, jó olvasást és böngészést nektek!♥
Puszi,Berni.


Sokan kérdeztétek már tőlem ask.fm-en is,hogy mutassam meg mi a sapka divat most ebben és a következő évszakban is. És mivel Eleanor is előnyben részesíti a sapkákat, amiket majd nemsokára egyre gyakrabban láthatunk rajta, így arra gondoltam,hogy akkor itt bővebben kifejtem a sapka divatot, Eleanor darabjaival inspirálva. 


A sapka, és a kalap mindig a nőiességet sugározta vissza az emberek, a járókelők szemében.
Az időszaktól, az évszakoktól függetlenül is mindig kulcsfontosságú kiegészítőknek számítottak a sapkák. Hiszen olyanok mint a nyakláncok, a karkötők, az ékszerek, hiszen fantasztikusan feldobják az adott otutfit-et. Minden évben a megszokott, hagyományos fazonú, pom-pomos, megkötős, csöves sapkákon kívül mindig jönnek az újabbnál újabb darabok, a tervezők megalkotása, és megálmodása miatt, amik teljes mértékben megállják a helyüket a mindennapi viseletben is. A hagyományos formák mellett most az újakat is szeretném nektek bemutatni, amiből nekem is sok kedvencem van, és örömmel hordom is őket, hiszen hasznosak is, mert védi a fejünket, bent tartja a meleget, élen is megállják a helyüket, és ráadásul divatosak is, csak meg kell találni a hozzánk illő, a nekünk tetsző stílust, darabot, és onnan már nagyon könnyű lesz ezeket a darabokat is megvásárolni! 


1. Gaucho kalap:
Akármilyen ruhával nagyon jól mutat. De főleg a bőrt, és a farmert ajánlanám. A fekete színű ruhadarabok mellett egy ilyen kalap csak pozitív irányba húzza az outfit-et, hiszen nagyon nőies. Talán ilyen féle kalapokkal csak a Zorro filmek korában találkozhattunk, amikor a latin stílus volt a fő, a legdivatosabb. És most ezt a nagyszerű szabást, és ideális stílust befuttatták a mindennapokba is. Ezek a darabok nagyon figyelemfelkeltőek, de aki szereti, és beleszeretett ezekbe, az nagy kínálatból válogathat is a boltokból. 

1- 5.320 Ft (H&M)
2- 4.600 Ft (H&M)
3- 5.320 Ft (H&M)
4- 3.200 Ft (H&M)
5- 4.600 Ft (H&M)
2.Szőrmés sapka:
Ezek a darabok már réges régen befutottak a hétköznapjainkba, de szerencsére idén sem kell őket elhanyagolnunk, és a szekrényünk legmélyebb zugába dugnunk, ahol senki sem találhatja meg, még saját magunk sem, hanem bátran lehet hordani! Meleg, kényelmes, praktikus is egyben, és ezzel együtt divatos is. Ha mindenki megnéz egy ilyen darabot, akkor rájön, hogy a luxust, a meleget és a pénzt sugározza, nemde?! Mert igen! Ha ilyen sapkát (is) választasz a következő évszakra, akkor nem az öltözékedre tereled majd a mindennapjaidban a tekinteteket, hanem a fejedre, arra a kiegészítőre, amit szőrmés sapkának hívunk. Nagyon sok ruhadarabot fel lehet dobi egy ilyen sapkával, egy egyszerű, nem igazén használt télikabát mellett hordva is nagyon jól mutat. Az miatt ne aggódj,hogy más kiegészítővel is megkoronázd a szettet, mert a sapka tényleg elveszi minden másról a figyelmet, hiszen ha egy nagyobb, színesebb feltűnőbb sállal, csizmával, nadrággal, más kiegészítőkkel kombinálod, akkor az is odavonzza a szemeket, de lehet a negatívitás miatt, mert az úgy nem jó összeállítás. 

3. Férfias kalap:
A nevéből nagyon sokan rájöhettetek már, hogy tulajdonképpen ezek milyen fazonúak. Nyáron, és tavasszal nagyon sokan hordtak/ hordanak ilyen darabokat, főleg a szalmakalap megoldásokat, és a fekete szalagosakat. Sokaknak nagyon jól áll, és tökéletes párosítást alkotnak pár ruhadarabbal együtt, ami csodálatos. Ez a kalap is a régi korokra nyúl vissza, a régi időkre, még mikor zsebbel voltak ellátva ezek a fejfedők, és mindenféle papírokat ragasztgattak a külsejére, ceruzákat. Leginkább újságíróknál volt ez látható, fekete lakkcipő, és óriási nagy gombokkal díszített fekete, barna, szürke ballonkabátok kíséretében. De most már a lányok, a nők is bátran hordhatnak ilyen darabokat. Nagyszerűen kombinálhatóak egy kosztümmel, ballonkabáttal, de mára már a sportos viselethez is bátran fel lehet venni egy ilyen fejfedőt is. 

1- 4.610 Ft (H&M)
2- 2.800 Ft (H&M)
3- 15.270 Ft (Mango)
4- 2.800 (H&M)
5- 4.600 Ft (H&M)
4. Sváci sapka:
A 15. századtól mondhatjuk ismertnek a köreinkben a svájci sapkát, és a hasonló társait is. Leginkább akkoriban, és onnantól kezdve a franciák hordták nagy szeretettel, és az a mai napig is így van. Csak,hogy mára már minden országba betört a svájci sapka divat, egyaránt hordják idősek és fiatalok is. Sikkes darab, és sejtelmes is egyben, hiszen az oldalra csúsztatott formája miatt annyira különleges. A mai napig is a divat egyik nagyon fontos darabja, a sapkák és a kalapok körében, így még nagyon sok évig a gardróbunk alap darabja is lehet! Ez egy különleges kiegészítőnek mondható, hiszen egy nagy ballonkabáttal és egy bokacsizmával, esetleg egy kisebb cipővel tökéletes nőies összeállítást lehet összehozni. 

1- 4.610 Ft (H&M)
2- 7.990 Ft (Zara)
3- 2.480 Ft (H&M)
4- 7.990 Ft (Zara)
5- 1.410 Ft (H&M)

5. "Ellenzős" baseball nőies sapka:
Idén volt a legdivatosabb az efféle úgynevezett baseball sapka, főleg a nők körében. Eddig is voltak ilyesmi darabok, de most nyáron és ősszel voltak a legjobbak, és a legtöbbször hordottak. Hasznosak is, főleg nyáron, mert megvédenek a káros napsugaraktól, ha esetleg valami betegséged van, vagy napallergiád, vagy érzékeny a bőröd, és divatosak is! Az állatmintás és a szegecses darabok voltak a legtöbbet látottak ebben az évben. Az ilyen sapka minden nőnek, minden lánynak nagyon jól áll, csak a számodra, és a stílusodnak megfelelő szint, esetleg mintát kell megtalálnod, és máris hordhatod, egyaránt az elegáns és a sportos stílusnál is megállja a helyét. 

1- 2.840 Ft (H&M)
2- 4.600 Ft (H&M)
3- 5.780 Ft (Vans)
4- 5.330 Ft (Vans)
5- 10.650 Ft (Vans
6. Kötött sapka:
Ez az a sapka fajta ami 100%-os védelmet ad a hideggel és a faggyal szemben. Főleg akkor a leghatásosabb és a legjobb ha kötött. És ráadásul hordható teljesen lelapítottan a fejünkön, esetleg úgy,hogy hátracsapjuk az egyik felét, mint a "csöves" sapkáknál is. Többféle lehetőség van a hordására is már kitalálva, csak neked kell, saját magadnak kell megtalálnod, hogy a sok közül melyik neked a legkényelmesebb, melyik a legjobb a számodra, és melyik áll a legjobban, talán ez a legfontosabb. A színvilágokban is már tárt karokkal válogathatsz sok márka között, és többféle árkategóriában is. 

1- 1.410 Ft (H&M)
2- 2.480 Ft (H&M)
3- 2.480 Ft (H&M)
4- 6.300 Ft (Mango)
5- 1.410 Ft (H&M)
6- 4.600 Ft (Mango)

És végül itt vannak Eleanor sapkái, amiket tavaly, és előtte is láthattunk rajta télen, a nagy hidegben. Így megtudjátok,hogy Eleanor-nak milyen féle sapka áll jól, és ő melyik darabokat részesíti előnyben:

1.
Ez a kép még áprilisban készült, és került napvilágra. A képet Danielle csinálta (Liam P. ex barátnője) és még aznap fel is töltötte Instagram-ra.

Van másik kép is erről a napról, ahol Eleanor teljes alakját láthatjuk, és minden egyes ruhadarabot, amit aznap felvett. De most egy Obey sapkát viselt a kép kedvéért. (Katt)
/8.230 Ft/

2.
Eleanor ezek a képen is eszméletlenül gyönyörű. Mondjuk nehéz találni olyat, amin nem! Ez a kép április 16-a környékén készült. A képen Eleanor van és Tanya Burr, a Youtuber sminkes lány, aki már egyszer elkészítette Eleanor sminkjét is. 

Itt sajnos csak El felsője látszódik, az is csak nagyon kicsit. De ez egy TopShop darab, amit nyáron sokszor láthattunk is rajta, ez egy haspóló, apró csíkokkal ellátva. De sajnos ez a darab már elfogyott a TopShop online oldaláról is! 
3.
Ez a kép még márciusban készült, amikor a 1D Svédországban koncertezett. Eleanor a kép Lou-val látható, a koncert alatt, a VIP részlegen.

Eleanor egy most nagyon divatos (főleg ebben az évszakban) szőrmés mellényt vett fel, ami egy ASOS darab. (Katt
/A mostani ára: 19.400 Ft, miközben az eredeti ára pedig: 27.800 Ft/
Alatta egy fekete, nem átlátszó, alakfelvevős leggings-et vett fel, amit a TopShop-ban vett. (Katt
/8.620 Ft/
Egy John Lewis magasított szárú bőrcsizmát vett fel ehhez a szetthez, a fekete, megszokott Mullberry táskájával egyetemben. Nekem ez az outfit nagyon tetszik, nagyon jól kombinálta Eleanor a darabokat, és a fekete-szürke kombinációból mindent kihozott amit csak lehetett. Bár én cipőben lehet nem ezt a darabot választottam volna, de ezzel is nagyon jó lett az együttes! 

4.
Ez a kép tegnap készült, méghozzá akkor amikor Eleanor az egyik TopShop üzletláncban volt vásárolni. Kettő rajongóval is csinált közös képet.

Eleanor egy csodaszép, galléros burgundi The Kooples blúzt vett fel. Sajnos ebben a színben már elfogyott és csak sötétkékben, sárgában és szürkében kapható. (Katt)
/25.470 Ft/
Alatta egy fekete cső szárú TopShop nadrágot viselt. (Katt)
/8.410 Ft/
És végül egy karkötőt láthatunk a bal kezén, amit én nem is olyan régen bemutattam nektek az egyik rovatban. Ez egy Monica Vinader darab. (Katt) /34.330 Ft/

Írtam nektek a FB csoportba, hogy szavazzatok meg a következő részre (erre) egy olyat,hogy írok nektek 5 márkát, és azok közül kellett kiválasztani egyet. Azt nem írtam le,hogy miért, vagy,hogy mi lesz vele, csak választani kellett. Erre jött a legtöbb voks, utána meg nemsokkal lemaradva a Mango volt. 
Szerintem a rovat címéből nagyon sok mindenre rájöttetek, szerintem konkrétan mindenre, így nem is ragozom tovább az egészet, hanem kezdjünk is bele:


1: Kötött, kerek nyakú pulóver. Kapható sötétszürke, fekete, fehér, rózsaszín színűekben, és zebra mintában is. /5.990 Ft/ (Katt
2: Csak ebben a színvilágban kapható. Enyhe, kerekített nyak kivágással rendelkezik, és háromnegyedes ujjú. /8.990 Ft/ (Katt
3: Fekete-fehér és barna-citromsárga kombinációban kapható csak. Ez egy kötött pulóver/kardigán. Hosszujjú, nem gombos darab. /9.990 Ft/ (Katt
4: Burgundi, natúr fehér és rózsaszín színvilágban kapható, ez a kötött pulóver, aminek kerekített nyak kivágása van. (Katt) /6.990 Ft/
5: Csak ebben a fekete-fehér kombinációban kapható ez a darab. Kötött, hosszujjú és szinte semmi kivágása sincsen. (Katt) /6.990 Ft/

Ezt is egy teljesen új rovatnak szánom, kiválasztottam a pulóverek közül egyet, csak úgy találomra, és kombináltam kettő, különböző stílussal és kiegészítőkkel. Ilyeneket a későbbiekben is tervezek csinálni, és ebben a rovatban minden H&M csoportnál lesz ilyen. 
Mindegyik ruha, és kiegészítő kizárólag H&M darab.


1: Extra hosszú, fekete pulóver, ami ruhaként kombinál itt. Van belőle szürke, fekete és sötét kék is. (Katt) /3.990 Ft/
2: Térdig érő sötétkék ruha, egyetlen egy övvel díszítve. Ez egy alakformáló darab. Az öv segítségével a csípő, és a derék részre viszi a hangsúlyt. (Katt) /8.990 Ft/ 
3: Rövid, térdig érő ruha, aminek a váll része csipkével van ellátva. A derekánál egy nagyobb varrás látható. Kapható még fekete színben is. (Katt) /5.990 Ft/ 
4: Csak fekete színben kapható, ez a térd alá érő ruha. Teljes mértékben felveszi a női alak minden egyes porcikáját is. A hátán egy ezüst, rövid cipzár van, ez miatt is különleges. (Katt) /4.990 Ft/

1: Szarvasbőr utánzatból készült kabát. Nagyon sok béléssel, oldalzsebekkel rendelkezik. És ami különleges benne,hogy elöl, egy eldöntött cipzára van. Alul pedig egy pusztán csak dísz övvel ékeskedik. (Katt) /14.990 Ft/
2: Ez egy nagyon meleg gyapjú kabát.  Levehető fekete műszőrme gallérral rendelkezik. Tele van rejtett cipzárral belülről, és rejtett zsebekkel is. Bélelt, és a hátsó része kicsivel hosszabb mint az elülső. (Katt) /19.990 Ft/ 
3: Csak ebben a khaki színben kapható a kabát. Galléros, és szövetes darab, amelyben a legjobb az,hogy hozzávarrt fekete, bőr ujjakkal rendelkezik. Rejtett cipzáros belülről. (Katt) /12.990 Ft/
4: Ez egy tipikus télikabát forma, a Parka, róla olvashattatok nagyon sok mindent az előző részben, a kabát rovatban. Ez csak khaki színben kapható, és hatalmas zsebekkel rendelkezik elől. De persze egy dísz zsebe is van, amit egyáltalán nem lehet használni. Egy zsinór "tartja" a kabátot a derékrészen. (Katt) /9.990 Ft/
5: Fekete, szürke és sötétkék színben is kapható ez a darab. Tipikus téli alapdarab ez a kabát, főleg a hosszított fazonja miatt, a színe miatt, és a hozzávarrt kettő ujjas bőr rész miatt is. Levehető övvel rendelkezi, és oldalsó zsebei vannak. (Katt) /12.990 Ft/


1: Dísz varrásokkal ellátott műbőr cipő. Magasított sarkú bokacsizma. A sarkán egy fém díszítéssel van megcsinálva, és gumis talpa van. (Katt) /12.990 Ft/
2: Kapható ez a fűzött bakancs fekete, burgundi és barna színben is kapható, plusz még terepmintázatban is előfordul. Ez egy gumis talpú műbőr bakancs. (Katt) /8.990 Ft/
3: Ez az úgynevezett: motoros csizma, egy kicsit átformálva az utca, és a hétköznapi viseletre. Kapható fekete, és világosbarna színben. Bélelt belülről, és kettő dísz csatt résszel rendelkezik. (Katt) /9.990 Ft/
4: Kíváló minőségű cipő, de csak prémium darab, hiszen nem minden boltban található meg a H&M láncon belül, és nem is minden méretben. A tengelye körül apró, csodaszép csipkék vannak, csak ebben a színben kaphatóm, és elöl elmosódott, koszosabb hatást kelt a lábbeli. (Katt) /19.990 Ft/ 
5: Ez a lábbeli is szintén limitált kiadású. Dekor fém csattal rendelkezik ez az extrán hosszú, úgynevezett motoros csizma. Ráadásul gumis talpa is van. (Katt) /39.990 Ft/

Már elég régen nem érkeztem DIY rovattal, ami nagyon is szégyenlek, mert ezt szinte mindenki nagyon szereti, de most újra itt vagyok vele, méghozzá egy teljesen egyszerű, de mégis praktikus felső díszítést hoztam el nektek. Remélem ezt is sokan ki fogjátok próbálni, mert várom ám a képeket is folyamatosan, akinek van!


~1.lépés: ~Amire szükséged van hozzá:
~ kövek /kedved szerint válaszd ki őket/
~ ragasztó
~ egy sima, egyszerű már nem igazán használt pullóver

~ tű
~ cérna

~2.lépés: Először még ne csinálj semmit, csak úgy rendezd rá a drágaköveket a kiválasztott pullóverre, hogyan majd szeretnéd azt elkészíteni. Aztán ha ezzel megvagy akkor kezd el folyamatosan ragasztgatni a drágaköveket a felsőre.
~3.lépés: Várj vele úgy 10 percet, ha ezzel készen vagy. Lehetőleg pillanatragasztót használj hozzá, azzal a legjobb. 
~4.lépés: Majd miután letelt a kiszabott idő (ez a folyamat nem kötelező), dehogy jobban rögzítsd a drágaköveket, egy tű és egy olyan cérna, ami megy a pulóverhez, azzal szépen varrd át pár öltés erejéig, hogy biztosan a helyén maradjanak, még a mosás után is.
/És ha esetleg csak így zárójelben megjegyezném,hogy ha nincsenek ilyen köveitek, és nem is tudok szerezni sehonnan, akkor itt tudtok rendelni egy pont ugyan olyan nagy szettet, mint ami a mostani DIY-ben van: (x) /
És a végeredmény, valami ilyesmi lesz: 






4 megjegyzés:

  1. nagyon jó lett megint! :) hajrá továbbra is :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      köszönöm szépen, és igyekszem továbbra is:)♥

      Puszi,Berni.

      Törlés
  2. Nagyon jó! Nagyon tetszik! (: tegnap voltam a H&M-ben és pár kabátot láttam ami itt volt fent (; Hamarosan küldök képet majd ^-^ Csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      örülök neki, és köszönöm szépen:) Igen, nagy valószínűséggel, amiket bemutatok nektek ruhadarabokat, az-az adott üzletben elő is fog fordulni:) Képet még azóta sem kaptam tőled, nem is igazán tudom,hogy milyen képet szeretnél küldeni, de szívesen várom:)

      Puszi,Berni.

      Törlés