2013. december 25., szerda

V.Ünnepi Különkiadás- DIY: Külsőleg az ünnepekre hangolódva


Sziasztok,
még mindig folyamatban van ebben a hónapban a meglepetés részek sorozata, most egy ünnepibb, kinézetre hangolódó résszel készültem nektek. 2 részen keresztül csak veletek, a stílusotokkal foglalkozott a blog, most eljött az ideje annak,hogy még jobban a szeretet ünnepére, erre a pár napra, a csodás percekre, a karácsonyra hangolódjunk, és nem minden csak az ajándékokról szóljon, ami szerintem nagyon fontos! Így remélem elnyeri a tetszésetek ez a rész is, és sokan hasznosnak fogjátok majd találni.

Puszi: Berni 
*DIY: Külsőleg is az ünnepekre hangolódva*
A mai részben csak egyetlen egy nagy rovattal készültem nektek. Mivel szinte minden családban szokás az,hogy karácsony alkalmából az egyik legszebb ruhánkat vesszük elé, próbáljuk fel és vagyunk abba az egész este alatt,ezért az sok figyelmet elvesz. És sokan nem tudják,hogy milyen legyen a hajuk, esetleg a körmük. Én ezért is készültem nektek pár nagyon jó DIY képpel, ötlettel, amit természetesen lépésről lépésre el fogok nektek magyarázni. És mivel tegnap karácsonyozott szinte mindenki, annak ellenére más-más rokon látogatásra is biztosan mentek, ahol szintúgy fontos az alkalom miatt is a megjelenés. Én például holnaptól kezdve még négy helyre is megyek a rokonokhoz, barátokhoz egyaránt. 

1. Csodás konty, pár lépésben:
~1.lépés: Amire szükséged van az elkészítésében:
~Egy nagyobb kefe
~egy kisebb fésű (lást a képen a fekete)
~hajformázó hajhab
~hullámcsattok a kontyba
~ hajlakk
~hajgumi
~2.lépés: Tedd rá a hajadra a hajformázó habot. A lépés azt mondja,hogy úgy kell de én nem tartom szükségesnek, nekem anélkül is sikerült. Majd nagyon jól fésüld ki a hajadat és egy, a hajszínednek megfelelő árnyalatú, lehetőleg egy olyan hajgumit válassz ami annyira nem tűnik ki. Aztán fogd fel lófarokba a hajadat, jó magasan. Azért fontos,hogy a lófarok magasan legyen, mert akkor a kontyod is olyan vonalban fog a végén elhelyezkedni, és figyelj arra,hogy ne legyen sehol sem púpos a hajad. Ezt a kontyot úgy a legkönnyebb megcsinálni, ha az egész hajad egyenesre van kivasalva!
~3.lépés: Ha ez is megvan, akkor egyenletesen, a lófarkon belül négy felé oszd el a hajadat, nem bírom hangsúlyozni, de arányosan tedd ezt! Majd mondjuk a jobb oldali kettő elosztáson belül az egyiket kezd el csavarni egy kézzel az aljáig, ha ez megvan akkor a másik kezeddel még mindig a jobb oldali második elosztást kezd el becsavarni, majd ha ez megvan, akkor utána fond őket egybe, kettő szálas fonással, lásd a képet:
~4.lépés: Majd ezt végezd el a bal oldalon is, lépésről lépésre. Így a végén a jobb kezedben is és a bal kezedben is lesz egy-egy nagyobb tincs a lófarkadon belül.
~5.lépés: Majd a jobb oldalt kezd el feltekerni a gumi körül a hajadat utána a bal oldalon is, és hullámcsattokkal, konty csattokkal rögzítsd azt, plusz a végén fújd le egy kis fixáló hajlakkal is. És a végeredmény ilyesmi lesz: 
2. Ünnepi köröm, három árnyalatból:
~1.lépés: Amire szükséged van az elkészítésében:
~ fehér körömlakk
~ korall színű körömlakk
~ fekete körömlakk
~ átlátszó, színtelen körömlakk
~ ha megoldható, akkor egy nagyon vékony, kisebb méretű ecset
~2.lépés: A fehér körömlakkal fesd ki először a körmödet, mint egy alapot. Ha kell akkor kétszer is átkenheted. Utána vár meg míg megszárad és egy színtelen, védő lakkal menj át rajta,hogy a fehér ne pattogjon le, mert sajnos ez a szín, ez a fajta hajlamos rá.
~3.lépés: A körmöd jobb és bal oldali sarkában, felül kezd rá a korall színű körömlakkot, hogy középen vékony vonalban érjenek csak össze. Majd ezt is kend le egy fedőlakkal. Utána pedig vedd elő a nagyon vékony, kisebb méretű ecsetet.
~4.lépés: Következik a fekete színű körömlakk. Ebből vedd ki az ecsetet és a kiválasztott, nagyon vékony szőrűt pedig tedd bele, és nagyon vékonyan, de erőteljesen azzal fesd be feketére, csak egy hajszálnyira a korall színű lakk felső részét. A körmöd jobb és bal oldalát. Lásd a képen, tényleg csak minimális vonalvastagsággal, hogy ne vegyül túlzásba,de azért mégis csak látszódjon meg. És a végén ezt is fixáljuk egy átlátszó fedőlakkal. 

Az,hogy kinek meddig fog tartani az nem csak a lakktól függ, hanem a körmötöktől, attól is,hogy mit csináltok vele,hogy mennyire bírja a körmötök és,hogy mennyire fixáltátok le teljesen, és még sok már tényezőt is figyelembe kell venni. 






2 megjegyzés:

  1. Szia:) Imádom a blogodat,a következő részben(ha lehet) kérhetnék egy pár haj ötletet(pl:hogy csináljam meg,hullámosítsam be) vagy hogy hogy hordhatnánk a leglazábban de még is stílusosan,egyaránt rövidebb és hosszabb hajra.Nagyon megköszönném ha segítenél:))

    VálaszTörlés
  2. Szia!! :))
    Nagyon tetszik a blogod, egyszerűen imádom! :)
    Azt szeretném kérdezni, hogy ha lehetséges akkor a következő részben tudnál nekem abban segíteni, hogy már több képen is láttam, hogy El-nek a telóján többféle virágos tok van...:)
    És hogy mi a neve annak a toknak, és hogy hol lehet beszerezni? :D
    előre is kösziii :))

    VálaszTörlés